onsdag, december 29, 2010

Vems är felet?
Maud Olofsson beklagar att, som hon har lovat,administrationen inte blivit lättare för företagen. Men det beror på att tidigare majoriteter (läs rödgröna) inte gjort något.
Skolminister Björklund säger att "den negativa utvecklingen i skolan" inte är hans fel utan tidigare regeringars. Först 2014-2015 kommer Björklunds åtgärder att märkas i skolan och då menar han inte bara alla bestraffnings- och symbolbeslut som tagits utan även verksamhetens kvalité. Vi har hört om tågen. Det är inte regringens fel att det idag inte satsas mer pengar på verkliga åtgärder. Felet är tidigare majoriteters beslut. Och så vidare! De flesta ministrar undviker att ta ansvar och stå för sina beslut eler brist på beslut. Allt dåligt är andras fel. Skyll på någon annan! Det kanske till och med är vi resenärer som har ansvar för att tågen inte går. Borgerliga media köper som vanligt regeringens förklaringar.
Det är dags att kräva ansvar även av en borgerlig regering. Det går inte att skylla på någon annan. Kommununikationerna, företagsregelrna, skolan, osv är ert ansvar. Ta det eller avgå. Det kan inte alltid vara någons annans fel att mycket går snett.

Inga kommentarer: