måndag, augusti 15, 2011

Varför är det inte sommar året om?
Det är säkert en fråga som många ställer sig idag. Dagen efter stadsfesten, kanske den första jobbdagen. Solen finns fortfarande kvar på kroppen och i känslan, men himlen är mörk och regnet kommer med jämna mellanrum.
Ett stort tack till Åke, Björn, Stefan, Johan, Pär och alla de andra som jobbat hårt med sommarens aktiviteter och inte minst stadsfesten. Vilken fest det blev!

Sommarstaden, turiststaden och vår egen livsstad har visat sin bästa sida. Det handlar om gemenskap, ledighet, sol, värme, aktiviteter, uteliv, social samvaro, osv,. Men det handlar också om resultatet av en sedan flera år medveten satsning på Destination Kalmar. Det kommunala initiativ vi tog att starta en gemensam turistorganisation och också anslå lite pengar (det är ganska lite pengar egentligen) till verksamheten. Nu ger arbetet en bra sommar- och turiststad, mängder av olika sommaraktiviteter, nästan 1000 jobb inom turistnäringen, en samverkan mellan näringsliv och kommun och ett lyft för oss ala som bor och arbetar i Kalmarregionen.

Många var emot den kommunala satsningen när den startade och vissa (flera borgerliga partier med FP i spetsen) är fortfarande negativa, men för oss andra i den politiska ledningen är sommarens satsning positiv och här för att stanna och utvecklas än mer.
Längtar redan efter nästa sommar, fastän årets inte är slut....

Inga kommentarer: